Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін розробив форму акта проведення інвентаризації обсягів залишку спирту етилового

27 березня 2019, 17:00
260
0
Реклама

На офіційному сайті Мінфіну оприлюднено проект наказу "Про затвердження форми акта проведення інвентаризації обсягів залишку спирту етилового, Порядку його заповнення та подання".

Зазначений проект розроблений з метою реалізації п. 24 підрозділу 5 р. ХХ ПКУ, яким визначено, що протягом 20 календарних днів, починаючи з 1 липня 2019 року, платник податку зобов'язаний подати до контролюючого органу акт проведення інвентаризації обсягів залишків спирту етилового станом на початок дня 1 липня 2019 року із зазначенням адрес об'єктів, на яких зберігаються відповідні обсяги залишків спирту етилового, переліку резервуарів, в яких зберігаються обсяги залишків спирту етилового, їх технічних параметрів (фізична місткість, що відповідає технічним паспортам), правовстановлюючих документів на відповідні об'єкти та документів, що засвідчують правові підстави експлуатації таких об'єктів.

Зазначені у такому акті інвентаризації обсяги залишків спирту етилового контролюючий орган враховує у формулі, визначеній п. 232.3 ПКУ, як обсяг, на який платник податку має право зареєструвати акцизні накладні та/або розрахунки коригування в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.

Про "акцизні" зміни до ПКУ, що запрацюють з 01.07.2019, ішлося в матеріалі-коментарі "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини