Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд спростив ведення будівельного бізнесу та доступ банків до відомостей із реєстрів

28 березня 2019, 13:00
192
0
Реклама

“Бізнес-клімат в Україні складається з багатьох малих рішень, що в комплексі дають значний результат. Одне із наших ключових завдань у сфері поліпшення бізнес-клімату - максимально зменшити кількість безпосередніх контактів між бізнесом та чиновниками. Саме для цього ми щоразу розширюємо можливості електронного урядування в сфері реєстрації та отримання бізнесом дозволів та інших документів.”, - прокоментував важливість ухвалення Урядом постанови на користь бізнесу перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Тим самим, Уряд спростив реєстрацію декларації про готовність об'єкта будівництва до експлуатації через розширення функціоналу електронного кабінету працівників ДАБК, а також визначення статусу електронного сервісу як електронного кабінету замовника.

Серед іншого ухвалена КМУ постанова встановила єдиний, прозорий та дружній для бізнесу порядок присвоєння поштових адрес об'єктам будівництва та об'єктам нерухомого майна. Наданням поштових адрес раніше займались органи місцевої влади на власний розсуд. Відсутність чіткої процедури із надання адрес часто призводила до зловживань: штучного затягування процедури та подальшого створення перепон на шляху реєстрації нових об'єктів нерухомості.

Поряд із цим,Кабмін дозволив банківським установам отримувати інформацію з держреєстрів щодо осіб, які звертаються для отримання кредитів. Очікуваним результатом ухвалення постанови стане зменшення вартості кредитування.

Ще одним рішенням Уряду, ухваленим на користь бізнесу, є спрощення імпорту автозапчастин, що приведе до зменшення адмінтиску на підприємства-імпортери цієї продукції. Завдяки ухваленій постанові підприємства-імпортери зможуть імпортувати автозапчастин до України, маючи сертифікати типу і якості автозапчастин країн, видані в країнах ЄС.

За повідомленням Урядового порталу

Сьогодні придбати "безпроблемне" житло на первинному ринку - не така проста справа. Причиною тому є велика кількість об'єктів незаконного будівництва. Тож як не потрапити в халепу - читайте у статті.

Для отримання доступу матеріалів видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються..

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини