Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платник податків вніс зміни до форвардного або ф'ючерсного контракту: чи повідомляти ДФС

28 березня 2019, 15:00
300
0
Реклама

Податківці повідомили, що у Повідомленні про укладання форвардного або ф'ючерсного контракту відображається зобов'язання платника податку у майбутньому придбати (продати) базовий актив у визначений час та на визначених умовах, щодо якого укладено контракт. Повідомлення складається окремо за кожним форвардним або ф'ючерсним контрактом.

Порядок № 405 не передбачає виправлення помилок, виявлених платником податку у раніше поданому Повідомленні, а також не обмежує такого платника у поданні Повідомлення повторно протягом 10 робочих днів з дня укладення форвардного або ф'ючерсного контракту.

Таким чином, виходячи із сутності угод, якими є форвардні та ф'ючерсні контракти, та враховуючи, що такі зміни суттєво впливають на процедуру встановлення відповідності умов контрольованих операцій принципу "витягнутої руки" згідно з вимогами ст. 39 ПКУ, у разі внесення змін до зазначених контрактів, які стосуються та змінюють основні складові угоди (кількість базового активу, вартісні критерії, термін виконання), необхідним є подання Повідомлення.

Роз'яснення з категорії 137.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Укладення форвардних і ф'ючерсних контрактів дає змогу зернотрейдерам мінімізувати ризики коливання цін на зерно. Причому останнім часом постачальні ф'ючерси можна оформлювати і на біржі. Облік таких контрактів має специфіку, котру в національних стандартах бухобліку не описано. Особливості їх відображення в бухгалтерському обліку, можете розглянути в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи "ЛІГА:ЗАКОН" скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини