Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Турзбір сплачено після надання послуг із проживання: яка відповідальність

29 березня 2019, 10:30
223
0
Реклама

Все нові питання задають представники готельного бізнесу податківцям із питань сплати туристичного збору.

Серед них, зокрема:

Чи несе відповідальність податковий агент та яку, за прийняття туристичного збору разом з оплатою послуг розміщення після їх надання (тобто не авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням), у разі якщо такий туристичний збір сплачено податковим агентом своєчасно?

Тимчасове розміщення платника туристичного збору у місцях проживання (ночівлі) не може здійснюватися без сплати туристичного збору за умови, що такий збір встановлено рішенням відповідного органу місцевого самоврядування.

Невиконання платником туристичного збору зобов'язання із сплати туристичного збору у порядку, встановленому ПКУ, рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, - тягне за собою накладення штрафу у розмірі 50 НМДГ (850 грн).

Див. ІПК ГУ ДФС у Днiпропетровськiй областi від 20.03.2019 р. № 1124/ІПК/04-36-12-04-21.

Порядок сплати туристичного збору з 01.01.2019 зазнав істотних змін. Про новації у його справлянні йшлося у матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини