Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виправляємо помилки в ПН, за якою нараховувалися компенсуючі ПДВ-зобов’язання

1 квітня 2019, 11:00
483
0
Реклама

Платник ПДВ нарахував податкові зобов'язання відповідно до п. 198.5 ПКУ не в повному обсязі та, відповідно, у графі 2 "Опис (номенклатура) товарів/послуг продавця" податкової накладної не зазначено окремі податкові накладні (отримані), за якими такі податкові зобов'язання мали бути визначені.

У цьому випадку з метою виправлення такої помилки платнику ПДВ необхідно:

• скласти та зареєструвати в ЄРПН розрахунок коригування до податкової накладної, яка складена лише на часткову суму податкових зобов'язань, що підлягали нарахуванню (були нараховані не в повному обсязі). В такому розрахунку коригування необхідно вивести в нуль показники цієї податкової накладної, зазначивши у графі 2.1 код причини коригування 201;

• скласти і зареєструвати в ЄРПН нову податкову накладну на всю суму податкових зобов'язань (повний обсяг), що мали бути визначені відповідно до п. 198.5 ПКУ, вказавши у графі 2 такої податкової накладної повну інформацію щодо відповідних податкових накладних. У такій новій податковій накладній зазначається дата складання, яка відповідає даті виникнення податкових зобов'язань відповідно до п. 198.5 ПКУ.

Див. ІПК ДФСУ від 25.03.2019 р. № 1232/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини