Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Легка промисловість може отримати звільнення від податкового тягаря на 10 років

1 квітня 2019, 14:10
1967
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано Проект Закону "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання інвестиційної привабливості підприємств легкої промисловості" № 10192 від 27.03.2019 р.

Головною метою проекту є стимулювання ефективного розвитку легкої промисловості України, залучення інвестицій, нарощування експорту продукції з високою доданою вартістю, створення нових робочих місць, збільшення бюджетних надходжень.

Законопроект передбачає тимчасове, строком на 10 років, починаючи з 01.01.2020 р.:

- звільнення від оподаткування ПДВ операцій із ввезення на митну територію України підприємствами легкої промисловості (група 13-15, КВЕД ДК 009-2010) обладнання та запчастин до нього, в тому числі ввезення (передача) їх до статутного фонду підприємств для здійснення модернізації, реконструкції виробництва;

- звільнення від оподаткування прибутку, отриманого від основної діяльності підприємств легкої промисловості (група 13-15, КВЕД ДК 009-2010.).

Повернення іноземних інвестицій може бути викликане різними причинами, однак облік таких операцій ведеться за однаковими правилами. Про те, як відобразити таку операцію в обліку підприємства, дізнайтесь із матеріалу видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи "ЛІГА:ЗАКОН" скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини