Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник придбав товар для роботодавця за власні кошти: які податкові наслідки

2 квітня 2019, 08:45
529
0
Реклама

Якщо придбання товарів (робіт, послуг) на користь роботодавця здійснюється працівником за рахунок власних коштів у зв'язку з виконанням дорученої йому роботи (трудової функції), то дохід у вигляді компенсації за придбані товари (роботи, послуги) не є доходом для цілей оподаткування ПДФО і військовим збором, за умови підтвердження роботодавцем доцільності та обґрунтованості здійснених таким працівником витрат.

Водночас якщо придбання товарів (робіт, послуг), яке здійснюється працівником на користь роботодавця за рахунок власних коштів, не пов'язане з виконанням трудової функції таким працівником, то дохід, виплачений такому працівникові за реалізовані (продані) товари (роботи, послуги) включається в його загального місячного (річного) оподатковуваного доходу як інші доходи і обкладається ПДФО і військовим збором на загальних підставах.

Відповідні роз'яснення фахівців ДФСУ викладені в ІПК від 21.03.2019 р. № 1143/6/99-99-13-02-03-15/ІПК.

Нагадаємо, що минулого року контролери з аналогічного питання видавали консультації протилежного змісту. Цьому питанню присвячений матеріал "Працівник за власні кошти придбав товар для підприємства: податкові наслідки" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини