Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна зменшити ПДВ-зобов’язання після реорганізації покупця

3 квітня 2019, 08:30
194
0
Реклама

Після проведення припинення товариств (покупців) або їх приєднання до інших суб'єктів господарювання, у заявника (постачальника) виникла потреба щодо коригування податкових зобов'язань з ПДВ. Але чи можливо зробити це у цьому випадку?

За словами податківців, якщо після здійснення операції з постачання товарів/послуг покупець таких товарів/послуг втрачає статус платника ПДВ, то така особа автоматично втрачає право на реєстрацію в ЄРПН податкових накладних та розрахунків коригування, в тому числі розрахунків коригування до податкових накладних, складених постачальниками на зменшення сум компенсації, що підлягають реєстрації в ЄРПН покупцем, а тому відсутні підстави для коригування податкових зобов'язань постачальником, в тому числі, якщо покупці в результаті реорганізації були приєднанні до інших суб'єктів господарювання.

Див. ІПК ДФСУ від 22.03.2019 р. № 1208/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини