Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може фермерське господарство компенсувати засновнику витрати на орендну плату за земділянку

3 квітня 2019, 08:45
232
0
Реклама

Фермерське господарство звернулось до контролерів за роз'ясненням, чи можливо за кошти зазначеного господарства сплачувати орендну плату за земельні ділянки, надані в оренду фізособі - засновнику фермерського господарства.

У відповідь фахівці ГУ ДФС у Харківській області в ІПК від 25.03.2019 р. № 1240/ІПК/20-40-12-03-20 завважили: оскільки право оренди на земельну ділянку оформлено на фізичну особу, то платником орендної плати за таку земельну ділянку має бути саме фізична особа.

Водночас ПКУ не регулюються взаємовідносини між фермерським господарством та фізичною особою щодо компенсації їй із доходів господарства витрат, необхідних для виконання обов'язку зі сплати орендної плати за земельну ділянку. Такі відносини має бути врегульовано цивільно-правовою угодою між фермерським господарством та його засновником (фізособою).

З огляду на початок сезону сільськогосподарських робіт фермерським господарствам може бути цікавим матеріал "Сезонна й тимчасова робота: організація та оплата праці" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини