Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рекомендації від ДФС щодо відображення чистого доходу в Декларації ФОП-загальносистемника

3 квітня 2019, 11:10
276
0
Реклама

Податківці роз'яснили, що згідно з пп. 8 п. 2 розд. III Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом від 02.10.2015 № 859, у рядку 10.7 розд. II Декларація вказується сума чистого оподатковуваного доходу, отриманого ФОП від провадження господарської діяльності, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування, та заповнюються наступні графи:

- у графі 3 р. 10.7 розд. II Декларації вказується додатне значення графи 9 р. 1 "Усього" розд. I додатка Ф2;

- у графі 6 р. 10.7 розд. II Декларації вказується сума ПДФО, що підлягає сплаті до бюджету, розрахована за ставкою 18%, визначеною пп. 167.1 ПКУ, та відображена в р. 1.5 розд. III додатка Ф2;

- у графі 7 р. 10.7 розд. II Декларації вказується сума військового збору, що підлягає сплаті до бюджету, розрахована за ставкою 1,5%, визначеною пп. 1.3 п. 161 підрозд. 10 розд. XX ПКУ, та відображена в р. 2.3 розд. III додатка Ф2.

При цьому разом з Декларацією подається та заповнюється додаток Ф2, у якому сума чистого оподатковуваного доходу ФОП на загальній системі оподаткування вказується у графі 9 розд. I додатка Ф2 та розраховується за такою формулою:

графа 4 - графа 5 - графа 6 - графа 7 - графа 8 розд. I додатка Ф2 (п. 3 розд. IV Інструкції).

Роз'яснення з категорії 104.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Як декларують свої доходи громадяни - платники ПДФО та військового збору. У яких випадках вони повинні подавати декларацію про майновий стан і доходи, а коли можуть зробити це задля своєї вигоди. У які строки потрібно подати декларацію до контролюючого органу, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Порядок подання податкової декларації про майновий стан і доходи".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини