Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборгованість зі сплати ЄСВ зросла до 15 млрд. грн

3 квітня 2019, 12:20
335
0
Реклама

Заступником голови правління ПФУ було зазначено, що щорічно зростає фонд оплати праці, зокрема у 2018 році збільшився на 124,5%. Упродовж 2018 року легалізовано 180,5 тис робочих місць, внаслідок чого додатково отримано 189,1 млн грн. Разом з тим, ПФУ на 6 млрд. грн. менше отримав страхових коштів, ніж було заплановано. При цьому потрібно зазначити, що у зв'язку з існуючою максимальною величиною бази нарахування єдиного ЄСВ (15 мінімальних зарплат) майже на 40 млрд. грн. не нараховується ЄСВ, а це більше 8 млрд. грн.

Разом з тим, у зв'язку із зниженням у 2016 році майже вдвічі (до 22%) розміру ЄСВ не відбулося значного збільшення надходжень до ПФУ. При цьому за ці роки зросла заборгованість зі сплати ЄСВ - з 2,5 до 15 млрд. грн. Зазначалось також, що за ці роки зросла і заборгованість зі сплати податків до бюджетів - з 20 до 100 млрд. грн.

Про це відзначалося на робочі нараді 28.03.2019 у Комітеті ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення за участі народних депутатів України, представників центральних органів виконавчої влади, Пенсійного фонду, роботодавців та профспілок.

За повідомленням Федерації профспілок.

Про штрафні санкції за податкові порушення читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини