Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто має право застосовувати ПДВ-пільгу на будівництво житла за державні кошти

3 квітня 2019, 13:00
984
0
Реклама

Від оподаткування ПДВ звільняються операції з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла та житла, що будується за державні кошти. Така пільга передбачена п. 197.15 ПКУ. Які саме особи мають право на її застосування?

Застосовувати податкову пільгу щодо звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва житла, що будується за бюджетні кошти, встановлену п. 197.15 ПКУ, мають право лише ті суб'єкти господарювання - платники ПДВ, які є забудовниками та визначені виконавцями цільової програми будівництва житла для військовослужбовців Збройних Сил України і безпосередньо здійснюють будівельно-монтажні роботи.

Інші суб'єкти господарювання - платники ПДВ, які виконують роботи для забезпечення будівництва за державні кошти, права на використання пільги не мають та надають послуги виконавцям з нарахуванням ПДВ за основною ставкою за загальновстановленими правилами.

До того ж норми п. 197.15 ПКУ не застосовуються до операції з постачання будівельно-монтажних робіт з реконструкції будівлі під житловий будинок, що здійснюється за рахунок бюджетних коштів.

Див. ІПК ДФСУ від 27.03.2019 р. № 1288/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

У сервісі "Інтерактивна бухгалтерія" ПДВшним пільгам ми присвятили рубрику "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Пільги з ПДВ".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини