Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як нараховувати ЄСВ на виплати за договором підряду

3 квітня 2019, 14:00
1711
0
Реклама

Підрядник на відміну від працівника не підпорядковується правилам внутрішнього трудового розпорядку, не може вимагати гарантій, передбачених для суб'єктів трудових відносин, оскільки він не має статусу працівника, сам організовує свою роботу і виконує її на власний ризик.

Отже, виконання робіт (надання послуг) за ЦПД відноситься до доходів із джерел не за основним місцем роботи.

Таким чином, якщо фізособа виконує роботи чи надає послуги за ЦПД (договором підряду), при чому це не є її основним місцем роботи, то ЄСВ нараховується на суми доходу у вигляді винагороди за ЦПД незалежно від суми такого доходу, але з урахуванням максимальної величини бази нарахування ЄСВ.

Водночас у разі якщо працівник виконує роботу (надає послуги) за ЦПД і для нього це є основним місцем роботи, то до загальної бази нарахування ЄСВ за місяць включається як зарплата (дохід), так і сума винагороди за ЦПД. При цьому, якщо база нарахування єдиного внеску буде меншою за розмір мінзарплати, то ЄСВ розраховується як добуток розміру мінзарплати, встановленої законом та ставки ЄСВ 22 %.

ГУ ДФС у Харківській області.

Детальніше про порядок нарахування ЄСВ на винагороду за цивільно-правовим договором читайте тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини