Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно при розрахунку ліміту каси окремо виділяти позареалізаційні надходження

4 квітня 2019, 08:30
264
0
Реклама

Днями у фіскальному відомстві проведено інтернет - конференцію. На запитання платників податків відповідала заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан.

Серед інших питань було надано відповідь на таке: "Чи потрібно при розрахунку суб'єктом господарювання ліміту залишку коштів у касі підприємства окремо виділяти позареалізаційні надходження?".

Ліміт каси встановлюється підприємствами самостійно на підставі розрахунку ліміту залишку готівки у касі, що підписується головним (старшим) бухгалтером та керівником підприємства (або уповноваженою ним особою). До такого розрахунку приймається строк здавання підприємством готівкової виручки (готівки) для її зарахування на рахунки в банках, визначений відповідним договором банківського рахунку. Для кожного підприємства та його від­о­кремленого підрозділу складається окремий розрахунок встановлення ліміту залишку готівки в касі.

Установлений ліміт каси затверджується внутрішніми наказами (розпорядженнями) підприємства. Для відокремлених підрозділів ліміт каси встановлюється і доводиться до їх відома відповідними внутрішніми наказами (розпорядженнями) підприємства - юридичної особи (п. 5.2 Положення № 637).

Підприємства, що розпочинають свою діяльність, а також підприємства, діяльність яких була пов'язана винятково з безготівковими розрахунками та які відповідно до встановленого законодавством України порядку отримують право на здійснення додаткового виду діяльності, що передбачає здійснення готівкових розрахунків, на перші три місяці їх роботи ліміт каси встановлюють згідно з прогнозними розрахунками. Установлений з урахуванням прогнозних розрахунків ліміт каси у двотижневий строк після закінчення перших трьох місяців їх роботи переглядається за фактичними показниками діяльності відповідно до вимог вищезазначеного Положення.

Отже, при розрахунку суб'єктом господарювання ліміту каси окремо виділяти позареалізаційні надходження нормами Положення № 637 не вимагається.

Читайте також статтю "Ліміт каси по-новому" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини