Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи впливає затвердження всеукраїнської НГО на заповнення звітності з єдиного податку групи 4

4 квітня 2019, 10:00
249
0
Реклама

ДФСУ надала деякі роз'яснення щодо використання результатів загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки (далі - НГО) земель сільськогосподарського призначення для обчислення податкових зобов'язань єдинниками групи 4 (лист від 13.03.2019 р. № 11803/6/99-99-12-02-03-15).

Зокрема, контролери повідомили, що за зверненням платників податку територіальні органи Держгеокадастру з 01.01.2019 надають витяги про оцінку земельних ділянок, які формуються відповідно до Порядку проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, затвердженого постановою КМУ від 07.02.2018 р. № 105 (далі - Порядок № 105).

Водночас ПКУ не регулює порядок виконання НГО, порядок впровадження та застосування всеукраїнської НГО земель сільськогосподарського призначення, а також порядок надання адміністративних послуг органами виконавчої влади.

Саме п.п. 20 - 23 Порядку № 105 визначено строк внесення відомостей результатів всеукраїнської оцінки, співвідношення для окремих ділянок величин різних НГО та всеукраїнської оцінки, якими керуються державні кадастрові реєстратори при внесенні та наданні відомостей, у тому числі й витягу про кожну земельну ділянку.

З приводу особливостей складання декларації з єдиного податку групи 4 контролери зазначили, що кожний із рядків 1.1 "Рілля", 1.2 "Сіножаті", 1.3 "Пасовища", 1.4 "Багаторічні насадження" забезпечений приміткою 8, текст якої "(у разі наявності земельних ділянок за одним кодом органу місцевого самоврядування за КОАТУУ з різною Оцінкою) кількість рядків 1.1, 1.2, 1.3, 1.4 та 2 може бути збільшено" не передбачає групування земельних ділянок, які відрізняються за НГО, у тому числі всеукраїнською оцінкою.

З огляду на початок сезону сільськогосподарських робіт сільгоспвиробникам може бути цікавим матеріал "Сезонна й тимчасова робота: організація та оплата праці" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини