Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При зміні найменування юридичної особи уже не потрібно закривати діючі рахунки

4 квітня 2019, 12:55
1596
0
Реклама

Для поступового переходу України до вільного руху капіталу Нацбанк надає можливість відкривати рахунки новим суб'єктам фінансового ринку України - юрособам-нерезидентам, у т. ч. іноземним інвестиційним фондам та компаніям з управління активами, що діють від імені таких інвестиційних фондів.

З цією метою НБУ оновив Інструкцію про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків та кореспондентських рахунків банків - резидентів і нерезидентів (далі - Інструкція).

Нова редакція Інструкції затверджена постановою Правління НБУ від 01.04.2019 № 56 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України”. Оновлена Інструкція набрала чинності з 04 квітня 2019 року.

Крім того, спрощення в порядку відкриття рахунків клієнтів, передбачені в Інструкції, позитивно вплинуть на умови ведення бізнесу в Україні завдяки таким новаціям:

- скасування подання клієнтами банків під час відкриття рахунків картки зі зразками підписів - відтепер розпорядження рахунком здійснюватиметься на підставі переліку осіб, які відповідно до законодавства мають на це право, та що не потребує нотаріального посвідчення;

- зміна найменування юрособи не передбачає закриття діючих рахунків.

Положення документа не містять також режимів рахунків клієнтів (тобто обмежень стосовно проведення операцій з рахунками), а лише визначають деякі особливості здійснення операцій за рахунками окремих клієнтів.

За повідомленням НБУ.

Як відкрити рахунок у банку? Які документи необхідно надати банку для відкриття рахунка? Які передбачено строки для відкриття рахунка? Відповіді на ці запитання ви знайдете тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини