Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інтернет-торгівля: в ДФС пояснили усі випадки застосування РРО

4 квітня 2019, 14:35
1474
0
Реклама

У разі здійснення розрахунків при продажу товару (наданні послуг), а саме: операції із оплати покупцями рахунків за товари підприємства, що згенеровані дистанційним способом (на сайті підприємства) та здійснені без застосування платіжних карток через банківські установи, зокрема, шляхом внесення готівки через касу банку на рахунок підприємства - РРО не застосовуються. Саме такого висновку дійшли податківці в ІПК від 28.03.2019 р. № 1303/ІПК/26-15-14-09-01-15.

Також, при здійснення оплати покупцями рахунку підприємства через банківський термінал самообслуговування - РРО не застосовуються.

Водночас, при оплаті покупцем рахунку підприємства за допомогою інтернет-банкінгу РРО застосовуються, а розрахунковий документ в такому випадку надається (надсилається) споживачу разом із товаром.

А ось на питання чи необхідне застосування РРО у випадку, якщо покупці будуть передавати гроші за товар, що був замовлений на сайті підприємства, посередникові на підставі укладеного підприємством посередницькою договору, а посередник буде перераховувати їх на рахунок підприємства. Під час відвантаження товару посередникові, за умови переходу права власності на товар до посередника, розрахунки підприємства з посередником за вищезазначений товар будуть вважатися безготівковими та проводяться без застосування РРО.

Якщо право власності на товар не переходить до посередника, а посередник здійснює лише доставку даного товару покупцю за умови передплати, аналогічно, як у разі доставки товару поштою: продавець при продажу товарів повинен забезпечити доставку покупцю раніше роздрукованого розрахункового документа (чека) разом із придбаним товаром.

Якщо доставка товару здійснюється посередником за умови післяплати, то посередник видає розрахунковий документ (чек) покупцю в момент оплати коштів за придбаний товар. При цьому розрахунковий документ (чек) повинен бути роздрукований з використанням РРО, зареєстрованого на транспортний засіб, яким здійснюється доставка.

У разі якщо покупець, використовуючи Інтернет, замовив товар і розрахунок за нього (передплата) була здійснена з застосуванням Portmone, LiqPay - РРО застосовуються, а розрахунковий документ в такому випадку надається (надсилається) споживачу разом із товаром.

При оплаті покупцем, замовленого на сайті підприємства товару, платіжною картою Visa, MasterCard та ін. (підприємство користується інтернет-еквайрингом, оплата здійснюється через сайт підприємства) - застосування РРО є обов'язковим, а розрахунковий документ у такому випадку надається (надсилається) споживачу разом із товаром.

Читайте також статті "Інтернет-торгівля: облік у продавця" та "Особливості застосування РРО при здійсненні інтернет-торгівлі: роз'яснення від податківців" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини