Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оплата послуг ОСББ впливає на визначення об’єкта оподаткування податком на прибуток

5 квітня 2019, 08:30
259
0
Реклама

Якщо підприємство (платник податку на прибуток) як власник нежитлових приміщень в багатоквартирних будинках сплачує рахунки на управління будинку та послуги, надані ОСББ-неприбутковими організаціями, що внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій, то відповідно до пп. 140.5.4 ПКУ фінрезультат податкового (звітного) періоду такого підприємства збільшується на суму 30 відсотків вартості робіт та послуг, придбаних у таких неприбуткових організацій. Виняток - випадки, коли сума вартості робіт та послуг, придбаних у таких організацій, сукупно протягом звітного (податкового) року не перевищує 25 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Відповідні роз'яснення надали фахівці ДФСУ в ІПК від 28.03.2019 р. № 1311/6/99-99-15-02-02-15/ІПК та водночас повідомили: за роз'ясненням щодо документального підтвердження у бухобліку витрат зі сплати рахунків, наданих ОСББ на управління будинку та послуги, підприємству при визначенні фінансового результату до оподаткування доцільно звернутись до Міністерства фінансів України.

Підприємствам, що мають серед контрагентів неприбуткові організації, цікавим може бути матеріал "Підприємство й неприбуткова організація: наслідки взаємин" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини