Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може уповноважена особа за відсутності директора укласти договір про визнання електронних документів

5 квітня 2019, 08:45
322
0
Реклама

Юридичні особи, самозайняті особи, податкові агенти, контролюючі органи, органи державної влади, органи місцевого самоврядування набувають статусу СЕД з дати укладення Договору, шляхом приєднання до нього на підставі Заяви про приєднання до договору про визнання електронних документів (далі - Заява про приєднання до Договору). На це вказують податківці в роз'яснені з категорії 135.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Пунктом 2 розд. I Порядку № 557 визначено, що підписувач - це посадова або уповноважена особа суб'єкта електронного документообігу, яка на законних підставах від свого імені або за дорученням особи, яку представляє, завершує процес створення електронного документа шляхом накладання ЕЦП.

Підписувачем Заяви про приєднання до Договору має бути особа, яка згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань є керівником.

Читайте також статтю "Коли податківці мають право розірвати договір про визнання електронних документів: роз'яснює ДФСУ" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання дскористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісуоступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини