Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Квартальний звітний період з ПДВ: коли починає застосовуватися

5 квітня 2019, 11:25
1074
0
Реклама

Платник ПДВ - єдинник прийняв рішення про вибір квартального звітного (податкового) періоду, відповідно до п. 202.2 ПКУ, та подав заяву про вибір квартального звітного (податкового) періоду до податкової декларації з ПДВ за грудень 2018 року. Утім, таку податкову декларацію з ПДВ за грудень 2018 року ним подано без відмітки про подання до такої податкової декларації заяви про вибір квартального звітного (податкового) періоду.

Коли можна починати застосовувати квартальний звітний період?

Заява про вибір квартального податкового періоду подається контролюючому органу разом з декларацією за наслідками останнього податкового періоду календарного року. При цьому квартальний податковий період починає застосовуватися з першого податкового періоду наступного календарного року.

Відповідно до п. 9 р. III Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. № 21, (далі - Порядок № 21), у складі декларації подаються передбачені цим порядком додатки (у разі заповнення даних у відповідних рядках декларації).

У разі обрання квартального звітного (податкового) періоду платник податку, який сплачує єдиний податок, разом з декларацією за останній звітний (податковий) період календарного року подає до контролюючого органу заяву про вибір квартального звітного (податкового) періоду, форму якої наведено в додатку 1 до Порядку № 21.

Отже, платник податку, яким подано податкову декларацію з ПДВ за грудень 2018 року та заяву про вибір квартального звітного (податкового) періоду застосовує з першого звітного (податкового) періоду наступного календарного року квартальний звітний (податковий) період.

Див. ІПК ДФСУ від 29.03.2019 р. № 1360/6/99-99-12-02-01-15/ІПК.

Більше про вибір квартального звітного періоду з ПДВ читайте в матеріалі "Квартальний період із ПДВ у єдинників: час зробити вибір" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини