Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суб’єкт господарювання змінив місцезнаходження: як подавати звітність та сплачувати ЄСВ

5 квітня 2019, 14:00
266
0
Реклама

ГУ ДФС в Одеській області повідомляє, що відповідно до п. 4 частини 1 ст.6 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464 платник ЄВ зобов'язаний подавати звітність та сплачувати до контролюючого органу за основним місцем обліку платника ЄВ у строки, порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, за погодженням з ПФУ та фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Згідно з п. 8 розд. ІІІ Порядку № 435, якщо страхувальник із числа страхувальників, крім зазначених у пп. 5, 6 розд. ІІІ Порядку № 435, які використовують працю фізосіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за ЦПД, у звітному періоді змінює місцезнаходження або місце проживання, що пов'язане зі зміною адміністративно-територіальної одиниці, звіт щодо сум нарахованого ЄВ за цей звітний період (з першого до останнього календарного числа звітного періоду) подається до контролюючого органу, що відповідає новому місцезнаходженню (місцю проживання).

Таким чином, у разі зміни суб'єктом господарювання протягом бюджетного року місцезнаходження, пов'язаного зі зміною адміністративного району, звітність про суми нарахованого ЄВ подається та сплачується до контролюючого органу, що відповідає новому місцезнаходженню (місцю проживання).

Хто та за якою формою повинен подавати звіти про нараховані та сплачені суми ЄСВ. У які строки подається така звітність, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Порядок подання звітності з ЄСВ".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини