Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За ремонт автомобіля платить страхова компанія: чи буде податковий кредит

8 квітня 2019, 08:30
777
0
Реклама

Автомобіль платника ПДВ потрапив у ДТП. Його ремонт здійснюється за рахунок страхових виплат. Оплата за ремонтні послуги страхова компанія здійснює на рахунок СТО.

Що в ПДВ-обліку?

Відповідно до пп. "б" п. 185.1 ПКУ послуги з ремонту автомобіля є об'єктом оподаткування ПДВ, а тому особа, що виконує ремонт автомобіля, відповідно до п. 187.1 ПКУ на дату події, що сталася раніше (отримання страхового платежу в рахунок оплати вартості ремонту автомобіля або фактичного надання послуг по ремонту автомобіля) визначає податкові зобов'язання з ПДВ, виходячи з договірної вартості ремонту, та зобов'язана скласти та зареєструвати в ЄРПН податкову накладну за такою операцією.

Власник автомобіля при отриманні послуг з ремонту автомобіля, оплата за які здійснюється страховою компанією, відносить до податкового кредиту суму ПДВ за такою операцією (на підставі належним чином складеної та зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної) та в тому ж звітному періоді визначає податкові зобов'язання на підставі п. 198.5 ПКУ, оскільки платіж за ремонт автомобіля був сплачений не ним, а страховою компанією.

Таке роз'яснення опублікувало на своєму офіційному веб-сайті ГУ ДФС у Донецькій області.

Більше про облікові наслідки ДТП читайте в матеріалах "Службовий автомобіль потрапив у ДТП: бухоблік наслідків (Частина І)" і "Службовий автомобіль потрапив у ДТП: податкові наслідки (Частина ІІ)" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини