Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Два резервуари поєднані трубопроводом: скільки реєструвати акцизних складів

8 квітня 2019, 08:45
272
0
Реклама

У ситуації, коли два резервуари (призначені для здійснення операцій з обігу пального та його зберігання) поєднані трубопроводом, то, з урахуванням пп. 14.1.6 ПКУ у ред. від 01.07.2019 р., кожен з таких резервуарів є окремим акцизним акцизом. Водночас трубопровід не являється окремим акцизним складом, а є лише частиною процесу при транспортуванні нафтопродуктів між резервуарами. Відповідні роз'яснення фахівців ДФСУ викладені в ІПК від 29.03.2019 р. № 1363/6/99-99-12-01-02-15/ІПК.

Також у зазначеній ІПК міститься нагадування про те, що з 01.07.2019 запроваджується ліцензування діяльності усіх суб'єктів господарювання, які здійснюють виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним (наберуть чинності зміни до Закону України "Про державне регулювання виробництва, обігу спирту етилового, плодового і коньячного, алкогольних напоїв і тютюнових виробів" від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР).

Під оптовою торгівлею пальним розуміється діяльність із придбання та подальшої реалізації пального із зміною або без зміни його фізико-хімічних характеристик суб'єктам господарювання роздрібної та/або оптової торгівлі та/або іншим особам. Місце оптової торгівлі пальним - місце (територія), на якому розташовані споруди та/або обладнання, та/або ємності, що використовуються для здійснення оптової торгівлі та/або зберігання пального на праві власності або користування.

Суб'єкти господарювання отримуватимуть ліцензії на право оптової торгівлі пальним та зберігання пального на кожне місце оптової торгівлі пальним або кожне місце зберігання пального відповідно, а за відсутності місць оптової торгівлі пальним - одну ліцензію на право оптової торгівлі пальним за місцезнаходженням суб'єкта господарювання. Суб'єкт господарювання матиме право зберігати пальне без отримання ліцензії на право зберігання пального в місцях виробництва пального або місцях оптової торгівлі пальним чи місцях роздрібної торгівлі пальним, на які отримані відповідні ліцензії.

Про "акцизні" зміни до ПКУ, що запрацюють з 01.07.2019, ішлося в матеріалі-коментарі "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини