Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблено форму заявки на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами

9 квітня 2019, 10:00
234
0
Реклама

На офіційному сайті Мінфіну оприлюднено проект наказу "Про затвердження форми заявки на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними, та Порядку її заповнення".

Як ідеться в повідомленні про оприлюднення проекту, в заявці передбачено зазначати:

· товар переміщення (пальне/спирт етиловий);

· включення/виключення транспортних засобів до(з) Переліку транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий;

· розташування пункту навантаження/розвантаження;

· дату початку/закінчення періоду транспортування.

Порядок складається з двох розділів.

У розділі І "Загальні положення" зазначаються вимоги до юридичних та фізичних осіб, які мають складати заявку, вказано реквізити, які вони мають заповнити, особливості підписання та передачі заявки до контролюючого органу.

У розділі ІІ "Складання заявки на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними, та порядок її заповнення" зазначено особливості заповнення окремих граф заявки.

Передбачено, що заявка складається по кожній операції з переміщення пального або спирту етилового із зазначенням декількох транспортних засобів (у разі потреби), період переміщення пального/спирту етилового не може перевищувати 30 календарних днів.

Про "акцизні" зміни до ПКУ, що запрацюють з 01.07.2019, ішлося в матеріалі-коментарі "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини