Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи представляти виправлену фінзвітність, якщо помилки не вплинули на показники декларації з податку на прибуток

9 квітня 2019, 12:30
420
0
Реклама

Фінансова звітність подається як додаток ФЗ до декларації з податку на прибуток (далі - Декларація). При цьому в таблиці "Наявність додатків" проставляється позначка "+".

Про це нагадали податківці в роз'яснені з категорії 102.23 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Водночас якщо внаслідок виявлених у фінансовій звітності помилок підлягають уточненню показники Декларації, таке уточнення здійснюється відповідно до положень ПКУ з поданням до уточнюючої Декларації уточненої фінансової звітності за відповідний звітний період.

Так, п. 50.1 ПКУ встановлено обов'язок платника податків надіслати уточнюючий розрахунок до податкової декларації в разі, якщо в майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності) він самостійно виявляє помилки, що містяться в раніше поданій ним такій податковій декларації.

Таким чином на думку ДФС, якщо показники уточнюючої фінансової звітності не вплинули на показники Декларації, платник податку подає уточнюючу фінансову звітність за відповідний звітний період у такому самому порядку, як і фінансову звітність, що уточнюється, без подання уточнюючої Декларації.

Читайте також статтю "Виправлення помилок у "прибутковій" декларації в різних ситуаціях" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страницу в Facebook, чтобы всегда быть в курсе бухгалтерских событий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини