Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 листопада в метро Києва будуть діяти тільки електронні засоби оплати

9 квітня 2019, 15:00
751
0
Реклама

На офіційному сайті Київського метрополітену розміщено інформацію про те, що останній день користування жетонами в підземці 31 жовтня. Далі - тільки електронні засоби оплати (Закон України про електронний квиток та розпорядження КМДА щодо впровадження автоматичної системи оплати проїзду).

Хто платить карткою метро - економить вже, бо при поповненні картки на 50 поїздок кожна коштує 6,5 грн.

Хто користується іншими картками (проїзний, Картка киянина, е-квиток...) також вже економить і час, і кошти.

Для пасажирів, які ще з жетоном або мають пільги:

1) нечасто користуюся метрополітеном, як краще оплачувати? - Карткою метро. Як ми писали вище, при поповненні на 50 поїздок кожна коштуватиме 6,5 грн. Термін дії картки 1 рік після кожного використання (подовжується автоматично). Після використання поїздок робочу картку можна повернути у будь-яку касу та отримати назад заставну вартість. Поповнювати картку метро можна готівкою в автоматах на кожній станції, а також банківською карткою або готівкою у будь-якій касі;

2) пільговики столиці користуються підземкою виключно за Карткою киянина (рішення Київради, яка встановлює пільги міста та механізми їх використання).

Загальнодержавні категорії - проходять через ручний контроль з оригіналом посвідчення (довідки, навіть нотаріально завірені, не є підставою для безкоштовного проїзду);

3) діти до 7 років мають право безкоштовного проїзду. Також таке право виключно за наявності учнівського квитка мають школярі столиці. Учні інших міст оплачують проїзд на загальних підставах;

4) у столиці впроваджується електронний квиток. Оплатити можна на кожній станції, скориставшись турнікетом з відповідною позначкою, а поповнити навіть он-лайн.

Способы организации перевозки работников от доставки собственным транспортом предприятия к компенсации расходов работников на проезд. Как оформить и отразить в учете предприятия все возможные варианты, узнайте из ситуации для бухгалтера "Учет расходов на организацию перевозок работников".

Для получения бесплатного 3 - дневного доступа к документам информационно-правовой системы ЛІГА:ЗАКОН воспользуйтесь ТЕСТОВЫМ доступом к сервису и оцените весь объем и преимущества предоставляемых услуг.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страницу в Facebook, чтобы всегда быть в курсе бухгалтерских событий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини