Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які рентні платежі сплачуються під час видобутку мінеральних вод

10 квітня 2019, 08:45
409
0
Реклама

Суб'єкт господарювання, що здійснює видобування підземних вод (прісні або мінеральні), є платником рентної плати: за користування надрами для видобування корисних копалин та за спеціальне використання води.

Оскільки, платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин в частині видобування підземних вод є суб'єкти господарювання, у т. ч. громадяни України, іноземці та особи без громадянства, зареєстровані, як підприємці, які набули права користування об'єктом (ділянкою) надр на підставі отриманих спецдозволів на користування надрами (далі - спеціальний дозвіл) в межах конкретних ділянок надр з метою провадження господарської діяльності з видобування корисних копалин, у т. ч. під час геологічного вивчення (або геологічного вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою) в межах зазначених у таких спеціальних дозволах об'єктах (ділянках) надр (п.п. 252.1.1 ПКУ).

Платниками рентної плати за спецводокористування є, згідно п. 255.1 ПКУ:

- первинні водокористувачі - суб'єкти господарювання незалежно від форми власності, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об'єктів;

- суб'єкти господарювання незалежно від форми власності, які використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Як обчислюються податкові зобов'язання з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин читайте тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини