Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аванс, отриманий на спрощеній системі оподаткування, враховується при переході на загальну систему

10 квітня 2019, 14:00
432
0
Реклама

ГУ ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу, що облік доходів підприємства здійснюється відповідно до вимог П(С)БО 15, а формування витрат - відповідно до П(С)БО 16.

Статтею 4 Закону України від 16 липня 1999 року № 996, що одним з основних принципів ведення бухгалтерського обліку та формування фінансової звітності є принцип нарахування, який полягає в тому, що доходи і витрати відображаються в бухгалтерському обліку та фінансовій звітності в момент їх виникнення, незалежно від дати надходження або сплати грошових коштів.

Враховуючи вищевикладене, доходи та витрати платника податку на прибуток за відвантажені товари, виконані роботи, надані послуги після переходу на загальну систему оподаткування, щодо яких отримано попередню оплату на спрощеній системі оподаткування, враховуються при визначенні фінрезультату до оподаткування згідно з правилами бухобліку.

Що не відноситься до складу доходу платника єдиного податку, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Суми, які не включаються до складу доходу платників єдиного податку".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини