Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Медзаклад отримує кошти від Нацслужби охорони здоров’я: чи реєструватися платником ПДВ

10 квітня 2019, 16:00
2064
0
Реклама

Комунальне некомерційне підприємство здійснює операції з постачання послуг, які відповідно до пп. 197.1.5 ПКУ звільняються від оподаткування ПДВ. Таким підприємством укладений з Національною службою охорони здоров'я України договір про медичне обслуговування населення за програмою державних гарантій, згідно якого передбачається отримання коштів, загальний обсяг яких щомісяця перевищує 1 млн. грн.

Чи потрібно такому підприємству реєструватися платником ПДВ?

Зарахування комунальним некомерційним підприємством коштів відповідно до договору з Національною службою охорони здоров'я України про медичне обслуговування населення за програмою державних гарантій розцінюється як компенсація вартості послуг з медичного обслуговування населення, які звільняються від оподаткування ПДВ.

Якщо підприємство здійснює операції з постачання товарів/послуг на митній території України, які є об'єктом оподаткування згідно з р. V ПКУ (включаючи і звільнені від оподаткування ПДВ операції), загальний обсяг яких протягом 12 календарних місяців перевищує 1 млн. грн, то така установа згідно з вимогами ПКУ повинна подати до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням реєстраційну заяву платника ПДВ (за формою № 1-ПДВ) і, відповідно, зареєструватися як платник ПДВ в обов'язковому порядку.

Таке роз'яснення надала ДФСУ в ІПК від 03.04.2019 р. № 1421/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Отже, у цьому випадку підприємство зобов'язане зареєструватися платником ПДВ.

Більш детально про реєстрацію платником ПДВ читайте в матеріалі "Реєстрація платником ПДВ: для кого та коли вона обов'язкова" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини