Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли виникають ПДВ-зобов’язання, якщо дата оформлення МД та дата фактичного експорту різняться

11 квітня 2019, 10:00
526
0
Реклама

Мінфін надав роз'яснення щодо визначення дати виникнення податкових зобов'язань з ПДВ при експорті товарів у випадку, коли дата оформлення митної декларації та дата фактичного вивезення товарів за межі митної території України припадають на різні податкові періоди (лист від 21.03.2019 р. № 11310-09-63/7948).

Так, пп. 195.1.1 ПКУ передбачено, що товари вважаються вивезеними за межі митної території України, якщо таке вивезення підтверджене в порядку, визначеному КМУ, митною декларацією, оформленою відповідно до вимог МКУ. З огляду на це Мінфін погоджується з тим, що у разі здійснення операцій з вивезення товарів за межі митної території України датою виникнення податкових зобов'язань з ПДВ є дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, оформленої відповідно до вимог МКУ та постанови КМУ від 21.05.2012 р. № 450.

Експортерам цікавим може бути матеріал "Експорт товарів: відображення в обліку" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини