Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи вважається доходом фізособи знижка з вартості придбаних корпоративних прав

11 квітня 2019, 10:40
1150
0
Реклама

ДФС видала ІПК від 04.04.2019 р. № 1446/6/99-99-13-02-03-15/ІПК в якій пояснила питання включення та відображення в ф. № 1ДФ доходу у вигляді знижки з вартості придбаних корпоративних прав (частки в статутному капіталі).

Так, розмір частки учасника товариства у відсотках повинен відповідати співвідношенню номінальної вартості його частки та статутного капіталу товариства. Також учасник товариства має право відчужити свою частку (частину частки) у статутному капіталі товариства оплатно або безоплатно іншим учасникам товариства або третім особам. Учасник товариства має право відчужити свою частку (частину частки) у статутному капіталі лише в тій частині, в якій вона є оплаченою

Тому на думку податківців, дохід фізичної особи - покупця у вигляді знижки з вартості придбаних у ТОВ корпоративних прав (частки в статутному капіталі) включається до загального місячного оподатковуваного доходу такого платника як інші доходи та оподатковується податком на доходи фізичних осіб і військовим збором на загальних підставах.

При цьому юридична особа повинна виконати всі функції податкового агента визначені ПКУ. Такі доходи відображаються податковим агентом під ознакою доходу "127".

Читайте також статтю "Виплата дивідендів ТОВ: організаційні моменти" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини