Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За неподання звіту про управління штраф не передбачено - ДФС

12 квітня 2019, 09:00
909
0
Реклама

ГУ ДФС в м. Києві нагадує, що платник податку на прибуток подає разом з відповідною декларацією квартальну або річну фінзвітність у порядку, передбаченому для подання декларації з урахуванням вимог ст. 137 ПКУ.

Статтею 11 Закону № 996 встановлено загальні вимоги до фінзвітності, зокрема порядок та строки поданн Звіту про управління визначаються Кабміном, для банків - НБУ.

Звіт про управління подається разом з фінзвітністю та консолідованою фінзвітністю в порядку та строки, встановлені законом. Від подання Звіту про управління звільняються мікропідприємства та малі підприємства. Середні підприємства мають право не відображати в Звіті про управління не фінансову інформацію (п. 7 ст. 11 Закону № 996).

Підприємство, що складає Звіт про управління, разом із фінзвітністю повинно його оприлюднювати.

У формі Декларації з податку на прибуток, передбачено відображення наступних форм фінзвітності, як додатка "Ф3" до Декларації, у яких проставляється позначка щодо наявності поданих до Декларації форм фін звітності:

- Баланс (звіт про фінансовий стан);

- Звіт про фінансові результати (звіт про сукупний дохід);

- Звіт про рух грошових коштів;

- Звіт про власний капітал;

- Примітки до річної фінансової звітності;

- Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва (Баланс, Звіт про фінансові результати);

- Спрощений фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва (Баланс, Звіт про фінансові результати).

Платником проставляється позначка у тих графах таблиці, що відповідають назвам форм фінзвітності, поданої разом з Декларацією.

Враховуючи вищезазначене, Звіт про управління не є складовою фінзвітності і, відповідно, обов'язку подання його до контролюючих органів разом з Декларацією законодавством не визначено.

Оскільки разом з Декларацією Звіт про управління не подається, то і штрафні санкції за не подання нормами ПКУ не передбачено.

Індивідуальна податкова консультація від 05.04.2019 р. №1451/ІПК/26-15-12-03-11.

Що таке звіт про управління. Хто та як його повинен складати. Кому подавати цей звіт, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Звіт про управління".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини