Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдиний внесок із 2 травня сплачуватиметься централізовано

12 квітня 2019, 10:30
3754
0
Реклама

Минулого року саме із 02.07.2018 у зв'язку зі зміною порядку відкриття дохідних рахунків рахунки для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів за новими реквізитами відкрили на балансі центрального апарату Казначейства України (МФО 899998).

Тепер же страхувальників із 02.05.2019 чекає новація: із цієї дати функціонуватимуть нові рахунки для сплати ЄСВ, які також будуть відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (МФО 899998).

https://buh.ligazakon.net/ua/news/185405_nov-rakhunki-dlya-splati-sv-dyatimut-vzhe-z-2-travnya

Це свідчить про те, що Казначейство намагається централізувати не лише сплату платежів до бюджету, а й решту платежів, що адмініструє фіскальне відомство. Адже це схоже проміжний етап до майбутнього переходу на єдиний казначейський рахунок.

Проте, якщо зміна порядку відкриття дохідних рахунків дійсно відбулася, то із ЄСВ ситуація нормативно не змінилася… хіба що поки що, а зміни вже підготовлені і про них дізнаємося незабаром.

Так, для зарахування ЄСВ у Казначействі та його територіальних органах відкриваються небюджетні рахунки відповідному органу доходів і зборів винятково для обслуговування коштів ЄСВ (ч. 6 ст. 9 Закону № 2464).

Територіальні органи ДФС відкривають в органах Казначейства небюджетні рахунки за балансовим рахунком 3719 "Рахунок для зарахування коштів, які підлягають розподілу за видами загальнообов'язкового державного соціального страхування" для зарахування та розподілу страхових коштів (п. 1 Положення про рух коштів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 12.02.2016 р. № 54). Рахунки 3719 відкриваються ДФС на балансі Державної казначейської служби України та територіальним органам ДФС - на балансі головних управлінь Державної казначейської служби України в областях, м. Києві.

Тобто, хоча нормативні документи передбачають відкриття рахунків на балансі терорганів Казначейства і терорганам ДФС, то тепер регіональну ланку приберуть.

Звідки дізнатися реквізити нових рахунків для сплати ЄСВ?

Для отримання нових реквізитів рахунків Казначейство радить звернутися до адміністратора коштів ЄСВ - Державної фіскальної служби України. Хоча ці рахунки казначейські, проте Казначейство ніколи не займалося їх адмініструванням, адже вони небюджетні.

Тому очікуємо на появу нових рахунків на сайті ДФС, в Центрах обслуговування платників податків та Електронному кабінеті. Як тільки таку інформацію офіційно оприлюднять - ми про це повідомимо.

Для ЄСВ маємо норму, яка зобов'язує при виплаті зарплати одночасно надавати платіжку на перерахування відповідних сум ЄСВ. Заповнити платіжне доручення на сплату податків із зарплати допоможе матеріал газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини