Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пільга з податку на прибуток: як відобразити у Звіті про пільги

12 квітня 2019, 15:00
736
0
Реклама

Податківці роз'яснили, що розрахунок пільги з податку на прибуток (у т.ч. при застосуванні норм міжнародного договору про уникнення подвійного оподаткування) здійснюється на підставі показників податкової декларації з податку на прибуток підприємств, яка заповнюється наростаючим підсумком з початку року, то у підграфах "дата початку" та "дата закінчення" графи "Строк користування податковими пільгами у звітному періоді" Звіту про суми податкових пільг (далі - Звіт) зазначається період з першого по останній календарний день кварталу (півріччя, трьох кварталів, року), у якому платник користувався даною пільгою.

У разі застосування пільги у декількох кварталах поточного року зазначається період з першого календарного дня кварталу (півріччя, трьох кварталів, року), у якому платник почав користуватися пільгою, по останній календарний день кварталу (півріччя, трьох кварталів, року), у якому платник закінчив користуватися пільгою.

Якщо згідно з довідником податкових пільг початок/кінець дії пільги припадає на перший/останній календарний день звітного кварталу (півріччя, трьох кварталів, року), то при визначенні строку користування даною пільгою зазначається відповідний календарний день (календарні дні) початку/кінця дії такої пільги.

ПКУ не передбачено відповідальності за неправильне заповнення Звіту.

Поряд з цим, ст. 1631 КУпАП передбачено, що відсутність податкового обліку, порушення керівниками та іншими посадовими особами підприємств, установ, організацій встановленого законом порядку ведення податкового обліку, у тому числі неподання або несвоєчасне подання аудиторських висновків, подання яких передбачено законами України, - тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Роз'яснення з категорії 102.22 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Як заповнювати та в які строки подавати Звіт про суми податкових пільг, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Звіт про суми податкових пільг".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини