Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які бухгалтерські події очікують нас в найближчий тиждень

12 квітня 2019, 16:30
338
0
Реклама

До 15 квітня не забудьте подати ряд звітів, а саме:

звіт про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (форма № ЗВР-1);

довідку про використані розрахункові книжки;

фінансову та бюджетну звітність розпорядниками й одержувачами коштів державного та місцевих бюджетів за I квартал.

До 19 квітня обов'язково сплатите авансові внески, а саме:

авансовий платіж з податку на доходи фізичних осіб фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності за I квартал;

авансовий внесок з єдиного податку за квітень платниками, віднесеними до 1-ї та 2-ї груп.

А також зверніть увагу(!), що Декларація про валютні цінності, в останній раз подається за 2018 рік, за звітні періоди, починаючи з I кв. 2019 року, не представляється (роз'яснення з категорії 114.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)).

Також не забудьте, що 19 квітня останній день сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з доходу ФОП, в тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування; членів фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах; фізосіб, які здійснюють незалежну профдіяльність, за I квартал.

На початку тижня відзвітуйте в статистику, а саме 22 квітня подайте звіти:

звіт про ціни виробників промислової продукції. Форма № 1-ціни (пром) (місячна), інформація про те, як його заповнювати і подавати, зібрана в карті звіту;

звіт про діяльність операторів, провайдерів телекомунікацій та поштового зв'язку. Форма № 14-зв'язок (квартальна), інформація про те, як його заповнювати і подавати, зібрана в карті звіту. Звіт подається за новою формою за І квартал.

Перевірити, чи потрібно вашому підприємству подавати вищезгадані звіти можна за кодом ЄДРПОУ, скориставшись електронним сервісом Держкомстату.

Також 22 квітня останній день подання місячних податкових декларацій особливості заповнення кожної з них читайте в модулі СИТУАЦІЇ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА:

податкової декларації з ПДВ;

декларації акцизного податку;

податкової декларації з плати за землю;

податкової декларації з рентної плати;

Не забудьте ще подати кілька документів:

розрахунок з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України (додаток 41 до декларації);

• звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у фіскальні органи (форма № Д4 (місячна)).

І наостанок сплатіть єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з доходу за березень.

Нагадаємо, з календаря бухгалтера можна перейти безпосередньо до форми звітності, ознайомитися з нормативними документами, що регламентують граничну дату подання такої звітності. Матеріали, розміщені в календарі, інтегровані в функціонал продукту, що дозволяє переходити за посиланнями в нормативні документи і бланки, використовувати зворотні зв'язки, друк та ін.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини