Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наявність статусу ФОП не завжди означає, що особа виступає стороною договору як підприємець

15 квітня 2019, 09:00
1339
0
Реклама

Наявність у фізичної особи статусу суб'єкта господарювання не означає, що усі правовідносини з її участю є господарськими. На цьому наголосив Верховний Суд у постанові від 17.10.2018 р. у справі № 922/2972/17, пояснивши: неодмінними ознаками господарської діяльності є сфера суспільного виробництва з метою задоволення не власних потреб виробника, а інших осіб, поєднання приватного інтересу, наприклад, в одержанні прибутку, та публічних інтересів суспільства в особі широкого кола споживачів.

Таким чином, для висновку про факт користування земельною ділянкою фізичною особою саме у статусі ФОП, має бути встановлене використання земельної ділянки з метою реалізації господарської компетенції, здійснення прав та обов'язків у сфері суспільного виробництва.

Про інші цікаві позиції ВС можна почитати в матеріалі "Огляд практики Верховного Суду: податкові й трудові спори. Лютий-2019" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини