Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розрахунок коригування з неправильною датою його складання: чи можна зменшити ПДВ-зобов’язання

15 квітня 2019, 10:30
517
0
Реклама

Порядок складання розрахунку коригування та його реєстрації в ЄРПН аналогічний порядку, передбаченому для податкової накладної, крім випадків, передбачених Порядком заповнення податкової накладної, затвердженим наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. № 1307.

У випадку, якщо розрахунок коригування складений з помилкою у даті його складання, то такий розрахунок коригування не може відповідати первинним документам на підставі яких платник формує показники податкової звітності, і відповідно за таким розрахунком коригування не можливо ідентифікувати період здійснення операції.

Отже, постачальник (продавець) не може зменшити податкові зобов'язання на підставі розрахунку коригування зареєстрованого в ЄРПН з помилкою у даті його складання.

Таке повідомлення опублікувало на своєму офіційному веб-сайті ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини