Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чергового ФОП оштрафовано за неукладання трудового договору із працівником

15 квітня 2019, 13:00
2368
0
Реклама

Управління Держпраці у Черкаській області довело правомірність накладення штрафу на ФОП у зв'язку з фактичним допуском працівника до роботи без оформлення трудового договору (під час інспекційного відвідування було встановлено, що в приміщенні по ремонту одягу, яке розміщене на території міського ринку, трудові обов'язки виконував працівник, з яким не укладено трудовий договір).

ФОП, доводячи неправомірність накладення штрафу, пояснював, що приміщення по ремонту одягу було передане в оренду особі, яку виявили інспектори, і зазначена особа не є його найманим працівником, а є орендарем, який здійснює в приміщенні власну підприємницьку діяльність.

Однак суди як першої, так і апеляційної інстанції підтвердили факт порушення ФОП вимог трудового законодавства, встановивши, що:

· надавати в оренду торгівельні місця і приміщення ринку має право лише спеціальний суб'єкт господарювання, який надає послуги з обслуговування та утримання торговельних місць, та є адміністрацією ринку (ФОП таким суб'єктом не являвся);

· особа, яку виявили інспектори Держпраці, зареєстрована підприємцем через 5 днів після завершення контролюючого заходу, а тому в день його проведення вона не могла здійснювати у приміщенні по ремонту одягу власну підприємницьку діяльність.

Роботодавців може зацікавити матеріал "Трудовий чи цивільно-правовий договір: спростовуємо доводи Держпраці" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини