Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові реквізити рахунків для сплати ЄСВ із 2 травня – інформує ДФС

16 квітня 2019, 09:50
18042
0
Реклама

Ми уже повідомляли, що за інформацією Казначейства України із 02.05.2019 функціонуватимуть нові рахунки для сплати ЄСВ, які відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (код банку - 899998).

Граничний термін використання існуючих рахунків по зарахуванню ЄСВ, які відкриті на балансі Головних управлінь Казначейства в областях та м.Києві спливає 01.05.2019.

Починаючи з 02.05.2019 кошти, які сплачуватимуться платниками на старі рахунки по зарахуванню ЄСВ, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез'ясовані надходження.

https://buh.ligazakon.net/ua/news/185405_nov-rakhunki-dlya-splati-sv-dyatimut-vzhe-z-2-travnya

15.04.2019 ДФС довела до відома платників ЄСВ нові реквізити рахунків для сплати ЄСВ.

Нові рахунки розміщені в довіднику Реєстр рахунків для сплати єдиного внеску. Інформація наведена по областям (оновлюється).

Нагадаємо: як зміниться порядок заповнення платіжок на сплату ЄСВ із 2 травня ми розповідали у новині.

У полях "Отримувач" і "Код отримувача" платіжки при сплаті ЄСВ указуватимуться найменування органу ДФС та його код ЄДРПОУ. Водночас код бюджетної класифікації не вказується, бо ЄСВ не належить до доходів бюджету.

У полях "Банк отримувача" - Казначейство України, а в полі "Код банку отримувача" вказуватиме МФО Казначейства України - 899998.

Звісно ж у полі "Рахунок отримувача" новий рахунок для сплати ЄСВ, який буде відкрито із 02.05.2019.

Якщо ж Ви переглянете табличку із новими реквізитами рахунків для сплати ЄСВ, то побачите колонки "ОКРО" "Назва рахунку". Схоже ДФС мала тут мала на увазі назву отримувача, яким і є відповідний орган ДФС, та його код ЄДРПОУ.

Також враховуйте, що кожна категорія платників ЄСВ має свій символ (201, 202, 203, 204, 205, 206, 207). Цей показник використовується для правильного визначення розрахункового рахунку на який певна категорія платників має сплачувати ЄСВ.

Символ зазначено у підрубриці "Символи рахунків для зарахування ЄСВ в органах ДФС". Тризначний символ відображений у розрахунковому рахунку шостою, сьомою та восьмою цифрою.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини