Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Несвоєчасно зареєстрували ПН на компенсуючі ПДВ- зобов’язання: чи буде штраф

25 квітня 2019, 08:30
1034
0
Реклама

Платник ПДВ здійснив придбання товарів для негосподарської діяльності. Відповідно до п. 198.5 ПКУ була складена зведена податкова накладна, яку зареєстрували в ЄРПН з порушенням граничних строків. Чи буде штраф?

Згідно з п. 1201.1 ПКУ порушення платниками ПДВ граничного строку, передбаченого ст. 201 ПКУ, для реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування в ЄРПН (крім податкової накладної, що не надається отримувачу (покупцю), складеної на постачання товарів/послуг для операцій: які звільнені від оподаткування або які оподатковуються за нульовою ставкою) тягне за собою накладення на платника ПДВ, на якого відповідно до вимог ст. 192 та ст. 201 ПКУ покладено обов'язок щодо такої реєстрації, штрафу у відповідних розмірах.

При цьому ПКУ не передбачено винятків щодо застосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію (відсутність реєстрації) в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування, крім тих, що встановлені безпосередньо п. 1201.1, п. 35 та п. 42 підрозділу 10 р. XX ПКУ.

Отже, враховуючи норми ст. 201, п. 1201.1 ПКУ, порушення платником ПДВ граничного строку реєстрації в ЄРПН податкової накладної, складеної відповідно до п. 198.5 ПКУ, є підставою для застосування до такого платника податку штрафу.

Див. ІПК ДФСУ від 17.04.2019 р. № 1641/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Більше про штрафи за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН читайте в матеріалі "Штрафи за несвоєчасну реєстрацію/нереєстрацію податкових накладних і розрахунків коригування в ЄРПН" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини