Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи платити податок за будівлі промисловості промислових підприємств, що передані в оренду

25 квітня 2019, 09:00
451
0
Реклама

Виробниче підприємство, що має у власності як виробничі приміщення, так і складські приміщення, частина яких передана у платне користування, звернулось за роз'ясненням щодо можливості застосовування пп. "є" п.п. 266.2.2 ПКУ (яким передбачене виключення з об'єктів оподаткування податком на нерухомість будівель промисловості промислових підприємств) до приміщень, переданих у користування.

У відповідь (ІПК від 17.04.2019 р. № 1653/6/99-99-12-02-03-15/ІПК) фахівці ДФСУ передусім запропонували підприємству отримати експертний висновок щодо приналежності інвентарно описаних об'єктів нерухомості до певного класу будівель за Державним класифікатором будівель та споруд ДК 018-2000 та включити отриману класифікацію до записів реєстру майнових прав.

У разі визнання економічної діяльності підприємства як підприємства промисловості (в розумінні КВЕД), то приналежні йому приміщення у складі будівель, що ідентифіковані у класі 1251 "Будівлі промислові", не будуть об'єктом оподаткування податком на нерухомість. Водночас норми ПКУ не містять окремих правил оподаткування об'єктів нерухомості в залежності від їх використання.

Власникам об'єктів нерухомого майна цікавим може бути матеріал "Декларація з податку на нерухомість: вивчаємо нововведення" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини