Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Е-гривня та модернізована СЕП: як НБУ розвиватиме фінтех-послуги в Україні

25 квітня 2019, 12:35
268
0
Реклама

Найближчим часом Національний банк має намір затвердити концепцію з імплементації норм Європейської платіжної директиви PSD2. Ця концепція стане основою для нового закону про платіжні послуги, розробити який планує НБУ.

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційній сторінці НБУ у Facebook.

Так, директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Олександр Яблунівський зазначив, що інновації регулятора у платіжній сфері стосуватимуться не лише зміни законодавчого та нормативного поля.

За його словами також Національний банк зосередив свою увагу на:

- розвитку платіжної інфраструктури - модернізації СЕП, зокрема завдяки переходу на міжнародні стандарти (ISO 20022 та IBAN); популяризації НПС ПРОСТІР і системи ідентифікації громадян BankID НБУ;

- дослідженнях платіжної екосистеми, зокрема, можливості випуску українським центральним банком власної цифрової валюти - е-гривні (на сьогодні такий пілотний проект завершено, триває аналіз його результатів);

- посиленні комунікацій з учасниками фінансового ринку та створенні платформи для обговорення та втілення новітніх фінтех-рішень у платіжному просторі нашої країни.

"Загалом найважливішим для Національного банку є те, щоб споживач міг отримати зручні, зрозумілі та безпечні послуги у сфері роздрібних платежів, а збільшення конкуренції на цьому ринку сприяло зростанню доступності таких послуг", - додав Олександр Яблунівський.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини