Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як декларувати плату за землю за ділянки, розташовані на території проведення ОСС

2 травня 2019, 09:00
269
0
Реклама

З урахуванням положень пп. 38.7 п. 38 підрозділу 10 р. ХХ ПКУ суб'єкти господарювання мають право не нараховувати та не сплачувати плату за землю за земельні ділянки, що розташовані на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження у період з 14 квітня 2014 року до 31 грудня року, в якому завершено антитерористичну операцію та/або здійснення заходів із забезпечення проведення операції Об'єднаних сил (ООС).

Водночас фахівці ДФСУ в ІПК від 18.04.2019 р. № 1676/6/99-99-12-02-03-15/ІПК наголосили: відповідні суб'єкти господарювання зобов'язані відповідно до вимог ст. 49 ПКУ подавати до контролюючого органу декларації з плати за землю з декларуванням земельних ділянок, що у визначеному законодавством порядку зареєстровані у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та/або Державному земельному кадастрі, ідентифікованих за кадастровим номером, площею та з нульовими значення нормативної грошової оцінки земельної ділянки й розміром ставки, що відповідатиме положенням пп. 38.7 п. 38 підрозділу 10 р. ХХ ПКУ.

Про загальний порядок декларування зобов'язань з плати за землю можна почитати в матеріалі "Звітуємо з плати за землю за 2019 рік" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини