Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Знищення (загибель) посівів: чи нараховувати компенсуючі ПДВ-зобов’язання

3 травня 2019, 08:30
428
0
Реклама

Платник ПДВ придбав товари/послуги і використав їх для посіву, але такі посіви були знищенні (загинули). Чи потрібно нараховувати компенсуючі ПДВ-зобов'язання відповідно до п. 198.5 ПКУ?

У разі якщо у зв'язку із знищенням (загибеллю) посівів здійснюється списання товарів/послуг, придбаних з ПДВ, що були використані для таких посівів, то податкові зобов'язання з ПДВ на підставі п. 198.5 ПКУ платником ПДВ:

нараховуються, якщо вартість таких товарів/послуг не включається до вартості іншої готової продукції, операції з постачання якої підлягають оподаткуванню;

не нараховуються, якщо вартість таких товарів/послуг включається до вартості іншої готової продукції, операції з постачання якої підлягають оподаткуванню.

Див. ІПК ДФСУ від 23.04.2019 р. № 1760/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Про нарахування компенсуючих зобов'язань з ПДВ ми розповідали в матеріалі "Компенсуючі податкові зобов'язання з ПДВ: коли їх необхідно нараховувати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини