Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особливості заповнення звіту з ЄСВ особою, яка розпочала незалежну профдіяльність наприкінці місяця

3 травня 2019, 10:00
787
0
Реклама

Алгоритм складання звіту з ЄСВ (форма № Д5) передбачає проставлення у рядку 6 "Тип платника та період перебування (місяць)" відмітки "Х" у комірці, яка відповідає типу платника ЄСВ та прописується період перебування на обраній системі оподаткування.

Оскільки ЄСВ сплачується за повний місяць, в полі "Початок періоду" завжди має бути зазначене 01 число місяця, а в полі "Кінець періоду" визначається останній календарний день місяця, незважаючи на те, що дата початку або припинення діяльності припадає на середину місяця.

Якщо за даними реєстру самозайнята особа перебуває на обліку в контролюючому органі як особа, яка провадить незалежну професійну діяльність з 27.12.2018 року, тоді відмітка "Х" проставляється у комірці "Особа, яка провадить незалежну професійну діяльність" з зазначенням періоду перебування 01.12.2018 по 31.12.2018.

Див. ІПК ГУ ДФС у Днiпропетровськiй областi від 08.04.2019 р. № 1486/ІПК/04-36-13-08-11.

Як підприємцю-загальносистемнику заповнити Звіт з ЄСВ "за себе"? Відповідь читайте у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страницу в Facebook, чтобы всегда быть в курсе бухгалтерских событий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини