Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Самозайнята особа сплатила за себе ЄСВ: відображаємо в Книзі

3 травня 2019, 11:50
308
0
Реклама

Податківці повідомляють, що фізособи, які провадять незалежну професійну діяльність, формують та подають до органів доходів і зборів Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску самі за себе один раз на рік до 01 травня року, що настає за звітним періодом. Звітним періодом є календарний рік.

Платники ЄВ, зазначені, зокрема, у п. 5 ч. 1 ст. 4 Закону № 2464, зобов'язані сплачувати ЄВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄВ.

Згідно з пп. 8 п. 6 Порядку у графі 8 "Інші витрати, пов'язані з отриманням доходу" Книги обліку доходів і витрат фізособа, яка провадить незалежну професійну діяльність, відображає суму фактично понесених інших витрат, безпосередньо пов'язаних з одержанням доходу, які не зазначені в графах 6 та 7 Книги обліку доходів і витрат.

Враховуючи викладене, фізособа, яка провадить незалежну професійну діяльність, відображає суми сплаченого за себе ЄВ в графі 8 Книги обліку доходів і витрат.

Роз'яснення з категорії 105.08 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

У якому розмірі та в які строки сплачують ЄСВ фізособи-підприємці, особи, які провадять незалежну профдіяльність, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Сплата ЄСВ підприємцями на загальній системі оподаткування, особами, які провадять незалежну професійну діяльність, та членами фермерського господарства".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини