Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронний сервіс із реєстрації ТОВ за модельним статутом має запрацювати до 15 травня

3 травня 2019, 12:20
2362
0
Реклама

До 15 травня 2019 року Мін'юст має забезпечити модернізацію порталу електронних сервісів у частині, пов'язаній з державною реєстрацією створення ТОВ, що діє на підставі модельного статуту, а також переходу ТОВ на діяльність на підставі модельного статуту.

Це передбачає:

взаємодію із заявником у форматі "запитання - відповідь" та формування через портал електронних сервісів на основі отриманих відповідей усіх документів, необхідних для державної реєстрації;

надання заявнику підказок щодо юридичних наслідків вибору тієї чи іншої відповіді на запитання;

доступ до редакції модельного статуту, на підставі якої діє ТОВ, та до інформації про відповідний цифровий код модельного статуту, а також оприлюднення зазначеної інформації у формі відкритих даних.

Такими є вимоги постанови КМУ від 27.03.2019 р. № 367, якою затверджено модельний статут ТОВ. Документ діє із 28.04.2019.

Модельний статут, затверджений постановою КМУ від 16.11.2001 р. № 1182, застосовується виключно щодо ТОВ, які діють на його підставі на момент набрання чинності Постановою № 367, до моменту їх переходу на діяльність на підставі власного статуту або модельного статуту, затвердженого Постановою № 367.

Про податковий і бухгалтерський облік в інвестора у разі виходу учасника з ТОВ читайте у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини