Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оприбуткування готівки в межах однієї зміни, проте в межах різних діб: чи можливий штраф

3 травня 2019, 14:30
369
0
Реклама

Оскільки в добі 24 години (тобто, день триває з 0 до 24 годин), при щоденній роботі з РРО "Z-звіт" необхідно виконувати щодня. Відповідно до пункту 7 Вимог усі режими роботи реєстратора (крім тих, що забезпечують усунення причин блокування) повинні блокуватися, зокрема у разі перевищення максимальної тривалості зміни. Про це згадали податківці в ІПК від 11.04.2019 р. № 1560/6/99-99-14-05-01-15/ІПК.

Якщо суб'єкт господарювання працює цілодобово, то фіскальний звітний чек ("Z-звіт") повинен роздруковуватися кожного дня по закінченні робочої зміни, але не пізніше 24 годин від її початку. У разі перевищення максимальної тривалості зміни, відповідно до пункту 7 Вимог робота РРО буде заблокована.

Згідно з абз. 3 п. 11 р. ІІ Положення № 148 оприбуткуванням готівки в касах відокремлених підрозділів установ/підприємств, які проводять готівкові розрахунки із застосуванням РРО без ведення касової книги, є забезпечення зберігання щоденних фіскальних звітних чеків (щоденних Z-звітів) в електронній формі протягом строку, визначеного п. 44.3 ПКУ і занесення інформації згідно з фіскальними звітними чеками до відповідних книг обліку (КОРО - у разі її використання).

Якщо дата зняття "Z-звіту" РРО не перевищує 24 годин від початку зміни, порушень вимог абз. 3 п. 11 р. ІІ Положення № 148 щодо своєчасності оприбуткування готівкової виручки не вбачається, за умови своєчасного занесення інформації згідно з фіскальними звітними чеками до КОРО.

Читайте також статтю "Оприбуткування готівки у відокремленому підрозділі: що потрібно знати" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини