Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Селищна рада володіє свердловиною: хто має сплачувати рентну плату

3 травня 2019, 15:10
421
0
Реклама

Селищна рада, як орган місцевого самоврядування, не належить до суб'єктів господарювання, та не має права отримати дозвіл на спецводокористування, а тому не є платником рентної плати за спеціальне використання води.

При цьому комунальна установа (підприємство), яка від імені селищної ради здійснює господарську діяльність, та має право на отримання дозволу на спеціальне водокористування (в т. ч. для надання обсягів води мешканцям села або іншим суб'єктам господарювання) є платником рентної плати за спеціальне використання води за фактичний обсяг використаної води зі свердловини, за винятком обсягів води, переданих мешканцям села в межах їх житлового фонду та присадибних ділянок.

Див. роз'яснення з категорії 121.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Кто должен платить рентную плату за специальное использование воды, а кто не принадлежит к ее плательщиков? Кто такие первичные и вторичные водопользователи? Ответы на эти вопросы вы найдете здесь.

Для получения доступа к документам информационно-правовой системы ЛІГА:ЗАКОН - воспользуйтесь ТЕСТОВЫМ доступом к сервису и оцените все преимущества предоставляемых услуг.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини