Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інспектори Держлікслужби фіксуватимуть всі перевірки на відеокамеру

4 травня 2019, 11:30
351
0
Реклама

Уже з травня інспектори територіальних органів Держлікслужби у Києві проводитимуть перевірки з одночасною аудіовізуальною фіксацією. Кожна перевірка фіксуватиметься нагрудною відеокамерою (відеореєстратором). Зніматимуть весь процес перевірки - від початку і до кінця.

Нагрудні відеокамери дозволяють вести відеозапис, не перешкоджаючи здійсненню господарської діяльності виробника лікарських засобів. Також сама камера оснащена GPS пристроєм для передачі чітких координат місця перевірки.

Уже нині такий підхід використовують експерти ДП "Український фармацевтичний інститут якості" (УФІЯ), яких залучає Держлікслужба до перевірки виробників лікарських засобів на відповідність вимогам належної виробничої практики. Крім того, відеозапис може бути ефективним інструментом вирішення спірних питань, що можуть виникати під час інспектування.

Планується, що до кінця року перевірки Держлікслужби фіксуватимуться на відео в усіх областях України.

До речі, відеозйомка процесу перевірки є абсолютно законною (п.8 ст. 4 Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності).

За повідомленням МОЗ України.

А от про умови та порядок допуску посадових осіб органів ДФС до проведення перевірок на підприємстві читайте у ситуації для бухгалтера.

.Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини